Vital Living
Deel deze blog!

De rotsblokken in je leven

​​​Op welk vlak in je leven voel jij onbalans, stagnatie... dat het je allemaal even tegenzit? Het voelt vaak alsof er een groot rotsblok voor je staat en het water van de rivier niet anders kan dan eromheen stromen.

Die stenen en rotsblokken zijn er niet voor niets. Het zijn ijkpunten die je doen beseffen of je nog goed zit. Negeer je ze, dan merk je dat vaak op het vlak van gezondheid, relatie​ of werk​. Een ziekte of ongeval, scheiding of verlies​ of ontslag​. Stilstaan mag je, ​en vooral voelen ​wat je volgende stap of keuze mag zijn.

Om meer duidelijkheid te krijgen over jouw eigen 'rotsblokken' heb ik de 5 Elementen Balans test gemaakt. ​Een aantal stellingen die relateren aan de vijf elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur en ​gekoppeld zijn aan ​​​wat ik voor jou kan doen als je jouw 'rotsblok' wilt gaan oplossen.

​Mijn eigen ervaring met 'rotsblokken'

​In 2016 werd mijn moeder ernstig ziek en ging een groot deel van mijn tijd zitten in ​gedeelde mantelzorg​ met mijn zusjes en hoefde ik niet meer te kiezen wat ik wilde​.

​In 2017 was ik zelf aan de beurt met mijn gezondheid​, de pijn die ​in 2016 ​nog te hanteren was ​ging halverwege 2017 ​over in pijn bij alles wat ik deed​ (nekhernia). Van zitten, fietsen, wandelen tot computeren. Gelukkig ben ik nu, in 2018 weer hersteld.

Terug naar ​mezelf

​Op ​dat moment kun je maar 1 ding doen en dat is terug naar jezelf. Luisteren naar je lichaam, wat vertelt het je. Wat wil je echt? Wat laat je los, ​welke nieuwe keuzes mag je en durf je te maken?

Wat ​me opviel ​was de strijd die je constant in jezelf voert​. Je wilt het weer zoals het daarvoor was ​maar dat word je feitelijk onmogelijk gemaakt door ​in mijn geval een lichamelijke klacht. ​

Het dwingt je om anders naar de situatie te kijken. En die situatie laat je tegelijkertijd ook zien wat je écht wilt, wat je​ heel belangrijk vindt in je leven en hoe je dat in een andere, betere vorm weer kunt gaan doen. ​

Vertrouwen houden


Het vraagt ook om vertrouwen in een goede afloop. Leren om te focussen op positieve gedachte​n. ​Ik heb naar ontzettend veel podcasts geluisterd over de invloed van je gedachten, dat wat je zegt en voelt. Moest het 'doen' loslaten en meer gaan 'zijn'. Oh zo lastig voor een bezige bij als ik.

​De veranderde mindset heeft er wel voor gezorgd dat ik nu weer pijnvrij ben, mede dankzij een goede arts​.
​Maar ik onderschat mijn eigen positieve en bewuste mindset daarin beslist niet als de planning 12 behandelingen is en het zijn er, tot verrassing van de arts, uiteindelijk maar 5 geworden 🙂 ​

Holistisch bekeken


Door mijn kennis van ​​energiewerk, mindset en Feng Shui weet ik dat ik een deel van de oorzaak en de oplossing hierin kan vinden. Een verandering op werkgebied... ik zit er al 10 jaar in volgens de Feng Shui astrologie met als hoogtepunt 2017.

De jaar energie in mijn ​huis​ die ​in 2017 niet getriggerd mag worden met een verbouwing of in de grond graven.
​Omdat dit een nadelig effect kan hebben op gezondheid, relatie en financiën. ​

Desondanks wordt d​e energie mega in beroering gebracht​, zelfs met schade aan ons eigen huis.​ Niet door mij maar door de nieuwe benedenburen met een mega verbouwing. ​Ik heb het te accepteren en neem de gevolgen met tegenzin voor lief. Richt een andere kamer in om te werken voor zover dat met de pijn nog ging.

​De omstandigheden zaten werkelijk tegen maar als je ​het van te voren weet ​is er altijd een oplossing te vinden. Tenslotte is Feng Shui slechts 33% van je aardse geluk en ​zijn je eigen instelling en kracht juist dan van groot belang.

Hoe gaat het met jou?


​Welke​ rotsblokken lig​gen er in jouw rivier? Stroomt er iets niet qua gezondheid, liefde, werk of geld en heeft de oplossing zich nog niet aangediend? Zit je er nog middenin?

​De 5 Elementen Balans​test die ik gemaakt heb geeft je ​meer inzicht. Want als je weet wat er uit balans is, wat je dwarszit dan kun je er wat aan gaan doen. Alleen of met mijn ​holistische ondersteuning.

About the Author Nicky

Feng Shui Consultant voor een lichter en leuker leven. Jouw geboortedatum (Chinese Astrologie) en je interieur (Feng Shui) zijn het startpunt voor een leven met meer flow, blijheid en vervulling. Leef lichter, volg je hart

follow me on:

Leave a Comment: