Vital Living
Deel deze blog!

Feng Shui woonkamer kleuren kiezen

​​​​Welke kleuren kies je voor je woonkamer? Vanuit Feng Shui, vanuit jouw smaak, je energie of je activiteit?​ Omdat de woonkamer volgens Feng Shui een yang ruimte is en meestal ligt aan de voorzijde of straatkant kun je hier wat ​krachtigere kleuren kiezen.

​​De kunst is om de Feng Shui 'regels' en andere overwegingen samen te voegen tot er een harmonieuze sfeer ontstaat. Ik heb ​10 overwegingen voor je op een rijtje gezet.

 1. In welk deel van je huis ligt je woonkamer volgens de Feng Shui 5 elementen theorie?
  ​​​
  Elke windrichting staat voor een element én een kleur, als je dat weet kun je aan de hand hiervan je kleuren kiezen. In een 'hout' deel kun je wat meer groentinten gebruiken, in een 'metaal' ​deel wat meer grijstinten. ​​
 2. ​Persoonlijke Feng Shui energie
  Te berekenen vanuit je geboortedatum. Ben je iemand met veel 'water-energie' dan kan het zijn dat zachte vuurkleuren je intuit​ïef meer aanspreken. Het kan een mooie richtlijn zijn om vanuit jouw energieprofiel kleuren te kiezen en die toe te passen in je interieur.
 3. ​Lichtinval
  ​Voor een kamer op het noorden (koel licht) kun je kleuren met een warmere ondertoon gebruiken ​dan in een kamer op het zuiden (warm licht).
 4. ​Gevoel in de ruimte
  Heb je een hele drukke baan en wil je graag rust als je thuiskomt of ben je iemand die houdt van een meer actieve sfeer? ​Voor rust ​kies je ​meer gedempte tinten, wil je ​levendigheid dan werk je met meer uitgesproken kleuraccenten.
 5. ​​​Gezinssamenstelling
  ​Hoe meer mensen er gebruik maken van de woonkamer, hoe meer onrust. Het kan dan fijn zijn om wat rustigere kleuren te gebruiken.
 6. ​​Trendkleuren
  ​​​Grijs, grijsbruinen, naturel en vage, vergrijsde tinten zijn trend. Het geeft een stijlvol en rustig interieur maar mist af en toe levendigheid.
  Kleur maakt vrolijk dus houd je erg van naturellen, denk dan aan wat gekleurde accessoires. ​
 7. ​Psychologie van kleur
  Rood en oranje ma​ken actief, gr​ijs-, groen- en blauwtinten ma​ken rustig. ​​Heb je slaapproblemen verminder gebruik dan geen roodtinten in je slaapkamer.
 8. ​Wat zie je buiten
  Zijn er veel bomen buiten dan krijg je een groenzweem binnen. Het wit voor de wand ​lijkt groenig. ​Elke wittint die je kiest heeft een kleurzweem, van roze tot geel, van koel tot warm. Let hier op bij het kiezen van een witte kleur.
 9. ​Waar komt kleur?
  Houd je van rust én kleur? Zorg dan dat je een felle kleur wel ziet als je binnenkomt maar niet als je op de bank zit. Ditzelfde geldt voor een druk patroonbehang. ​
 10. Combineren met kleuren
  Dat is de kunst. Kies een aantal kleuren bij elkaar en combineer dat tot een mooi en sfeervol geheel. Geen kermis maar harmonie. Denk aan kussens met meerdere kleurtinten, gordijnen of een behang. Je interieur wordt er een stuk levendiger van dan ​van slechts 1 ​​streng doorgevoerde accentkleur.


Heb je een ​Kleurvraag?

​Stuur me een foto van je interieur ​en je kleurvraag en ik neem contact met je op.

Gratis Verhelderend Gesprek

 • Deze gebruik ik voor het berekenen van jouw 5 Elementen Astrologie tbv het Verhelderend Gesprek.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

About the Author Nicky

Feng Shui Consultant voor een lichter en leuker leven. Jouw geboortedatum (Chinese Astrologie) en je interieur (Feng Shui) zijn het startpunt voor een leven met meer flow, blijheid en vervulling. Leef lichter, volg je hart

follow me on:

Leave a Comment: