Vital Living
Deel deze blog!

Feng Shui en de Bagua tekenen op je plattegrond

De Bagua, het Feng Shui raster met de 9 levensgebieden geeft je inzicht in de relatie tussen je huis en je leven. Het maakt je bewuster wat er speelt, wat er blokkeert en wat je zou willen veranderen.

Inzicht in je leven met de Bagua


Werken met de Bagua-methode is een van de meest eenvoudige manieren om met Feng Shui te starten en laat je je huis en de inrichting ervan opnieuw ontdekken.

De basis is eenvoudig. Verdeel je plattegrond in een raster met 9 vakken. Elk vak staat  voor een levensgebied en vertelt je iets over jezelf en hoe je die ruimte in je huis gebruikt en ervaart.

Het wordt wat complexer als er vreemde hoeken in je plattegrond zitten, delen van je huis missen of juist uitgebreid zijn. Dan is het even puzzelen hoe je dit schema op de juiste manier gebruikt.

Hoe leg je de Bagua op je plattegrond?


Stap 1 - Maak je plattegrond 'recht'
Heb je een onregelmatige plattegrond. Maak er gewoon een vierkant of rechthoek van. Later kun je bekijken welke 'hoeken' of levensgebieden missen.

Stap 2 - Waar ligt jouw voordeur?
De Bagua leg je altijd met de levensgebieden: kennis/wijsheid, carrière en reizen/helpende vrienden op de lijn van de voordeur. Nu zie je welk gebied waar is en kun je je conclusies trekken.

Stap 3 - Bagua op een kamer leggen
Ook hier leg je dezelfde levensgebieden als hierboven op de ingang lijn.

​​Kom je ​niet uit de Bagua?


Bekijk dan eens het Feng Shui Interieuradvies​. Ik kom bij je thuis en ​dan bespreken we ​jouw huis aan de hand van een goed geplaatste Bagua tekening.


About the Author Nicky

Feng Shui Consultant voor een lichter en leuker leven. Jouw geboortedatum (Chinese Astrologie) en je interieur (Feng Shui) zijn het startpunt voor een leven met meer flow, blijheid en vervulling. Leef lichter, volg je hart

follow me on:

Leave a Comment: