Vital Living
Deel deze blog!

Straatbeeld Shanghai

We gaan er meestal aan voorbij, hebben haast en nemen de omgeving waar we doorheen lopen niet meer “bewust” waar. Toch heeft het grote invloed op hoe je je voelt. In het buitenland letten we er meestal meer op omdat je een weg voor de eerste keer loopt en je niet bekend bent in een stad waar je nooit eerder geweest bent.

Dit straatbeeld in Shanghai viel mij op omdat we op de heenweg en de terugweg aan de andere zijde van de straat liepen. Welk effect heeft de ene kant en de andere kant eigenlijk op je gevoel en beleving van de openbare ruimte?

Mijn analyse is de volgende:
Het rechte hek langs de straat voelt als “tegenhouden”, de hele sfeer van dit trottoir met het hoge, strenge hek voor het gebouw en de grijze stenen voelt zakelijk en activeert tot sneller lopen zonder afleiding.

De andere zijde van de straat maakt van het trottoir meer een “beleving”, andere steentjes aan de “wegzijde”, een rondere vorm hek met een decoratie erin verwerkt, warme roodbruine stenen voor het hogere hek en groen wat er doorheen komt. Al met al een vriendelijker sfeer die uitnodigt tot langzamer lopen.

 

Welke straatzijde zou jouw voorkeur hebben?

About the Author Nicky

Feng Shui Consultant voor een lichter en leuker leven. Jouw geboortedatum (Chinese Astrologie) en je interieur (Feng Shui) zijn het startpunt voor een leven met meer flow, blijheid en vervulling. Leef lichter, volg je hart

follow me on:

Leave a Comment: